אחד הדברים החשובים כשמדברים על שחייה הוא הבטיחות במים. כמה אנחנו באמת שמים לב לדברים הקטנים? כמה באמת אנחנו חושבים על בטיחות במהלך שיעורי השחייה והטיפול במים.
המאמר הקרוב ייפתח לכם את העיניים.
סביבת העבודה
לפני תחילת העבודה, שימו לב שאתם מכירים את המציל, יודעים איפה העזרה הראשונה, מיקום דפיברילטור ושאתם מכירים את עומק הבריכה. תעשו סיבוב בבריכה תבדקו איפה נקודות התורפה שלה איפה כדאי לכם לעבוד ואיפה בשום פנים לא תעבדו.
ניקיון סביבת העבודה
אזור הבריכה חייב להיות נקי ממפגעים: חפצים חדים, מפגעי בטיחות ובעיקר שסביבת העבודה שלכם נקייה מציוד. תבדקו שהציוד שאתם משתמשים נמצא על דופן הבריכה במקום שאף אחד לא יתקל בו מחוץ לבריכה או בתוך הבריכה (למשל מזרון שצף יכול להוות מפגע בטיחותי שילדים יישחו מתחתיו).
איכות המים
מי הבריכה חייבים להיות צלולים ודומים למי השתיה שלנו. במידה ולמים יש גוון אחר, ריח חריף של כלור או שהיא איננה צלולה כלומר לא ניתן לראות את קרקעית הבריכה, יש לפנות למפעיל או מנהל הבריכה.
מציל
בכל בריכה חובה שיהיה מציל בשטח הבריכה. בבריכות טיפוליות שבהם הטיפול הוא אחד על אחד או בבריכה שבה מתקיימים שחיית פעוטות, ניתן להעביר את השיעור ללא מציל אך יחד עם זאת, המדריך חייב להיות בעל תעודת עזרה ראשונה בתוקף. בדקו את התעודה שלכם ועיברו רענון עזרה ראשונה לפני שפג תוקף התעודה שלכם.
קשר עין
לאורך כל השיעור חייב להיות קשר עין רצוף עם השחיינים, בטח כאשר מדובר על שחיית ילדים.
שימו לב שאתם לא משאירים אף ילד ללא השגחה גם אם הם עומדים או התבקשו לעשות תרגיל מסויים, ובעיקר, כאשר אתם עם ילד אחד בקבוצה – צרו קשר עין רציף עם כל שאר הקבוצה.
סיום השיעור
הרבה מאוד טביעות או כמעט טביעות קורות בדיוק בסיום השיעור. המדריך מתחיל שיעור חדש והילדים טרם יצאו מהמים.
לאחר כל שיעור יש לוודא שכל הילדים יצאו מהמים והגיעו אל ההורה או המלווה שלהם. נקודה חשובה היא לשים לב שההורים ראו את הילד ושהוא עובר להשגחתם. אין לאפשר לילד לנוע בבריכה לא השגחה ועין מפקחת.
רק לאחר שווידאנו כי כל הילדים נאספו על ידי ההורים ניתן להמשיך לשיעור הבא.
שימוש באביזרים
ראשית, שימו לב שהאביזר מתאים לגיל הילדים (למשל כדורים שניתן ללעוס אותם לא מתאימים לעבודה עם תינוקות ופעוטות), שימו לב שהציוד שלכם מותאם למים והשתמשו בו רק על פי הייעוד שלו מתוך מחשבה שהוא אינו גורם נזק גופני או נזק כלשהו למשתמשים בהם.
השתמשו בתבונה באביזרים. למשל, גומיות בשיעור – יש לוודא כי הילדים והמדריך יודעים להשתמש בגומי ולא משחררים את הגומי בבת אחת, אחרת הוא יכול לגרום נזק רציני למשתמשים ולאלו שבסביבתו.
מזרון או אבוב חייב בהשגחה מלאה של המדריך והחזקתו לאורך כל הפעילות. אין להשאיר ילדים עליו ללא השגחה. ובכל מקרה, אין לאפשר שימוש בציוד ללא נוכחות המדריך.
קפיצות למים
קפיצות למים ייעשו רק בשטח המיועד לכך. שימו לב שהמים לא רדודים מידי או לא עמוקים מידי לילדים שאינם יודעים לשחות או שמפחדים מהמים העמוקים.
שימו לב שהשטח נקי הן מילדים אחרים, שהילד אשר קופץ לא ייתקל בהם או בכל מפגע אחר (ציוד שצף אביזרים חדים).
הליכה עם סנפירים
סנפירים נועדו לשימוש במים בלבד!! אין לאפשר לילדים או מבוגרים ללכת עם סנפירים, לעמוד או לטפס איתם. ברגע שיוצאים מהמים מורידים את הסנפירים. נקודה!
הבטיחות מעל לכל, פקחו עיניים הסתכלו וחפשו את המפגע הבא והקפידו על כללי הבטיחות.
הכותבת: רומינה ריי, מדריכת שחיית פעוטות ורכזת קורס מדריכי שחייה בקמפוס עולם המים